pondělí 29. prosince 2014

Flawless Skin Foundation: chtít, či nechtít? Toť otázka...

Docela nedávno se v drogériích objevil nový make-up Flawless Skin Foundation od Gabrielly Salvete. Make-upy já zkouším strašně ráda, byl v akci, v roztomilé malé tubičce, tak nebylo co řešit. Náš vztah je ale takový divný, pořád se vlastně nemůžu rozhodnout, jaký na něj mám názor, ale už jsem ho dodělala, takže je třeba to sepsat...


Slibuje toho docela dost, kromě dekorativní funkce i nějakou tu péči proti pigmentovým skvrnám (nemám, neposoudím), hojení akné, uvolnění pórů a omezení mastnoty (jsem silně skeptická, zdravím silikony), obsahuje nějaké oleje, vitamíny proti stárnutí pleti a SPF 15. Tolik teorie, ale co praxe?


Balení je praktické a moc pěkné, vejde se dobře do taštičky, nezabírá moc místa ani moc neváží (fun fact: tuba je úplně stejná jako u biodermího Sébia Global). Konzistence je hutnější, taková krémová, ale jde dobře zapracovat i prsty, já pak jen na finiš použiju kabuki štětec, spíš ze zvyku. Vůně, ehm. První cca týden mi neskutečně smrděl (viním ten SPF), cítila jsem ho z obličeje i několik hodin, přítel se ode mě odvracel, no paráda! Pak už to ale nějak vyčichlo, ale že bych z ní byla odvařená, to ne, pořád mi přijde lehce á la opalovák.


Krytí má být střední, já bych dodala nižší střední. Na kůži vlastně působí spíš jako BBčko, větší nedokonalosti nezakryje, používala jsem ho hlavně v období lepší pleti nebo když už jsem měla jen hojící se flíčky (červenou zakrývá celkem dobře). Neleze do vrásek ani do pórů, sušší místa mu nevadí a hlavně nesedí jako maska.


Rozhodně ale nesouhlasím s tím, že je pro všechny typy pleti, nedej bože třeba opravdu mastnou. Je dost mastný sám o sobě a bez pudru to nejde! Takže pokud máte mastnější pleť nebo problémy s výdrží MU, tak ho nedoporučuju, protože i mně k večeru lehce mizí a na problematických místech se lesknu. Jinak se mi ale efekt na pleti celkem líbí, jenže je prostě takový lehoučký a nenosím ho každý den.

Pak jsem taky řešila ucpávání pórů, ze začátku se mi s ním pleť lehce zhoršila, ale ne pupínky, jen takové ty drobné černé tečky, pak si asi zvykla a byl klid. Ale když jsem ho na chvíli vysadila a pak po něm sáhla znova, objevilo se to zase. Není to sice nic šíleného, ale pokud jste na tohle citlivější, tak asi taky radši opatrně.

Moje "krásná" pleť úplně bez ničeho...

... a s Gabčou. S pudrem je to pak ještě o něco světlejší.

K dispozici je celkem 5 odstínů, já mám nejsvětlejší 01 Light. Po vymáčknutí vypadá celkem tmavý, ale jak vidíte z fotky, tak ani na mě, bleduli, to není vyloženě do očí bijící, i když by se určitě snesl i světlejší odstín. Seženete ho v drogeriích za cenu kolem 160 Kč, objem je 30 ml. Já o dalším pořízení neuvažuju, není to sice vyloženě špatný MU, ale u mě tak nějak převažují ta negativa.
Máte s tímhle make-upem zkušenost?

sobota 20. prosince 2014

Soutěž: Secret Santa naděluje i vám! - UKONČENO

To jsme takhle jednou s mýma oblíbenýma blogerínama přišly na fajn nápad, nadělit si na Vánoce dárečky... ale aby to nebylo jen tak, tak jsme to prohnaly speciálním randomovacím programem, který každé z nás jen přidělil jméno, komu budeme dělat balíček, ale od koho dárek dostaneme my, to bylo tajemství :)

foto by Siu

A tajemstvím to ještě chvíli zůstane, protože takové hádání je dobrý námět na soutěž! Dole na fotce vidíte obsah mého krásného balíčku č. 3 (jeho jedlá část už bohužel mezi námi není :). Soutěžní úkol bude tentokrát trochu netradiční a soutěžit se bude jen na facebooku. Pravidla zní možná trochu komplikovaně, ale věřím, že se s tím poperete statečně :)

foto by Siu

1. Dejte "like" všem našim facebookům - mně, Míše, Nikol a Siu, to je podmínka, kterou budeme kontrolovat.
2. Mrkněte i na ostatní blogy, abyste viděly zbylé tři balíčky.
2. Pod mnou sdílený příspěvek o téhle soutěži (bude připíchnutý na FB zdi nahoře) napište svůj tip, od koho který balíček je (např. můj balíček je od A, Míši balíček od B, atd.).
3. Soutěžit můžete celkem 4x, na facebooku u každé z nás, stačí napsat ke každé vaše tipy na dárce.
4. Soutěž potrvá do poslední minuty letošního roku, do půlnoci 31.12.2014.
5. Zúčastnit se můžete z ČR i SR.

A výhra, kterou jedna z vás dostane? Ultimátní blogerská krabička, do které dala něco každá z nás! No podívejte se na ni samy, to prostě chcete :)

foto by Siu 

Určitě mrkněte i na blogy a facebooky holek a zúčastněte se, protože výhra je podle mě krásná. Držím moc palce a vy, které nemáte FB, nezoufejte, po novém roce budou i GFC soutěže. Mějte se krásně!

Za všechny fotky moc moc děkuji Siu, která mě se svým foťákem zachránila :)

čtvrtek 18. prosince 2014

Vánoční TAG

Dostala jsem nominaci na vánoční tagovku od Včelky Míši a jsem docela ráda (i když teď blog moc nestíhám), protože mi to aspoň trochu dodalo vánoční náladu, které se mi letos zatím moc nedostává. Dárky nemám všechny, to málo, co už jo, není zabalené, v pokoji nemám žádné větvičky, trochu výzdoby jsem dávala teprve dneska... Ideální úvod vánočního TAGu, že? :D


Ne, abych zase byla upřímná, tak už jsme zdobili jeden stromek u přítele doma (teda stromek... stromisko to je!), na lustru mi visí jmelí, to správné, darované, k učení si pouštím youtube mixy vánočních songů a i ty dárky už mám celkem vymyšlené, jen pro ně dojít... (update: už mám skoro všechny, hurá!)

1. Jaké je tvoje nejoblíbenější a nejméně oblíbené cukroví?
Tak oblíbené jsou čokoládové kuličky obalené v kokosu, je to vlastně jediné cukroví, které děláme pravidelně. Pak mám strašně ráda úlečky, ale nebaví mě se s nima dělat, pracny, rohlíčky, ořechy, linecké, vlastně skoro všechno! Nejmíň jím perníčky, protože jsme je doma nikdy nedělali a kupované prostě nejsou tak dobré.

koule moje milované <3

2. Jaké barvy pro tebe reprezentují Vánoce?
Červená, zlatá, zelená! Ale co se týče stromečku, tak doma máme každý rok stejné ozdoby, ale u přítele se vyřádím, tam se to zase mění. Letos jsme zdobili á la růžové šampańské - světle růžové a světle zlaté ozdoby.

fotka jen z mobilu, není moc kvalitní, ale vypadá hezky, že?

3. Vyrábíš perníkovou chaloupku?
Ne, viz otázka o cukroví. Já vlastně vůbec nepeču :D

4. Co jíš během Štědrého dne?
Snídani, pak testovací várku bramborového salátu (ten náš je nejlepší!), užírám kolekce při zdobení, cukroví při nakládání na tácy, oříšky, no a večer vývar a kuřecí řízek se salátem! Ryby nejím vůbec a půst bych nepřežila. Ale na Nový rok vždycky dělám čočku!


5. Bez jakého filmu si Vánoce nedovedeš představit?
Tak bez klasiky, Popelky. A taky miluju S čerty nejsou žerty a dívám se i na ty nové pohádky, co dávají vždycky na Štědrý večer ČT, i když ta kvalita docela kolísá...

6. Začínáš s dárky včas, nebo je necháváš na poslední chvíli?
Jak kdy, letos to úplně nevyšlo, no... Ale některé už mám delší dobu!

7. Jaký dárek, který na tebe kdy čekal pod stromečkem, se ti nejvíce vryl do paměti?
To je záludná otázka... Mám vždycky obrovskou radost ze všech, ale nejvíc se mi asi do pamětí vryly ty, které používám pravidelně - tablet, foťák a loňské fotostudio. Z dětství to budou dárky spojené s Barbínama, kempovací set nebo beauty stoleček (ha, tak tady se ta posedlost kosmetikou vzala!).

8. Co oblékání během Vánoc? Vedou u tebe pyžama, nebo sváteční oblečení?
Na Štědrý večer se hezky vyfiknu akorát k večeři, přes den i pak během svátků mám klasické domácí oblečení - letos to budou vánoční legíny a vánoční ponožky nebo overal, nejpohodlnější věc na světě!

9. Nosíš během Vánoc jiný make-up, než po zbytek roku?
Ne, stejný jako celý rok, v líčení absolutně neexperimentuju, maximálně se rtěnkama. A když jsem doma sama u televize s cukrovím, tak se vlastně nelíčím skoro vůbec :D

u našich zdobíme až 24. ráno, takže jedna archivní z loňského roku :)

10. Punč, svařák, grog nebo vaječňák?
Svařák, litry svařáku!!!

11. Kde slavíš Nový rok?
Posledních pět let na Kladně a v jeho okolí :) třeba do centra Prahy by mě nikdo nedostal ani za milión! Ale někdy bych strašně chtěla na hory, ale aby byl sníh, letos to tak nějak nevypadá nikde...

12. Po jakých chuťovkách na Silvestra nejvíc saháš?
Nic speciálního nevyrábíme, jako vždy žeru všechno :D

13. Dáváš si (a dodržuješ) předsevzetí?
Ne, nikdy jsem to nedělala, ani nad nima tajně nepřemýšlím. Je mi jasné, že bych je stejně nedodržela :D

Co vy a Vánoce? Stres nebo klídek? Taky je váš salát nejlepší? Jestli jste nějaký podobný TAG dělaly, hoďte mi dolů odkaz nebo klidně pokračujte v tomhle. Mějte se krásně!

neděle 14. prosince 2014

Průměrný kondicionér za nadprůměrné peníze

Když jsem přemýšlela, za co utratím Lush poukázku od minulých Vánoc, potřebovala jsem sehnat nějakého parťáka k Zelince. No a protože mi zrovna docházel kondicionér, tak padla volba na Veganese. Slibuje lehkost, zachování objemu a lesk a je vhodný i pro vegany. Na kondicionéry mám jediný požadavek - aby se mi s nimi dobře rozčesávaly moje hodně dlouhé a husté vlasy.


Obal je klasický minimalistický Lush, nemám jedinou výtku. Konzistence je řidší než u kondišů z drogérky, občas mi z ruky steče, než ho transportuju na vlasy. Na jedno zmáčknutí lahvičky vyprskne z víčka tak akorát množství pro moje vlasy před rokem, teď si musím dávat víc, protože mi to prostě nestačí. Vůně je krásně citrónová, svěží, ještě v ní cítím rozmarýn. A vydrží trochu i do druhého dne!


Při nanášení je cítit, že není silikonový, po vlasech neklouže a nenechává takový ten slizký pocit. Po umytí jsou vlasy krásně lesklé a jdou rozčesat bez problémů, ještě i druhý den ráno, ale pak už to trochu drhne. Měl by bránit elektrizování, ale toho jsem si nevšimla. Co nechápu, je tvrzení na lahvičce o bylinných nálevech prospěšných pro vlasovou pokožku. Kondicionér se přece dává do délek, nikdy ne ke kořínkům, moc si nedovedu představit, jak by se během těch pár minut, co ho mám na hlavě, dokázal vstřebat až k pokožce...


Taky mě docela mrzí složení. Přece jen ani v kondiši od Baley, který jsem měla předtím a stojí nějakých 50 korun, není SLS (tady je teda v nějaké kombinaci s alkoholem, zas takový expert nejsem, ale prostě tam je) ani parabeny! Na webu je každopádně uvedené složení úplně jiné.


Když to vezmu kolem a kolem, tak na to, že to není žádný extra zázrak, obsahuje paraben a mám ho dost velkou spotřebu, tak stojí hodně peněz. Moje malá lahvička teď na eshopu není, takže vám neřeknu přesnou cenu, ale bylo to myslím kolem 250 Kč za 100 ml. Znovu už si ho určitě nekoupím, protože si myslím, že jdou sehnat rozhodně kvalitnější výrobky s lepším poměrem cena-výkon.
Máte zkušenost s Veganese nebo s nějakou jinou Lush vlasovkou?

středa 10. prosince 2014

Slavnostní otevření nové prodejny Modeláž nehtů

Hodně z vás určitě zná obchod modelaznehtu.cz. Kromě obrovského výběru laků (distribuují u nás např. značky China Glaze, CND nebo Nubar) a všemožného příslušenství a pomůcek na gelové a akrylové nehty a nail art pořádají také kurzy a školení a celkově se věnují tématu nehtů a modeláže. No a pokud jste z Prahy, můžete teď zavítat i do jejich nově otevřené a největší kamenné prodejny na Smíchově. Já jsem se v pondělí zúčastnila slavnostního otevření, na které mě pozvala skvělá Nikol.



Večer začal v átriu kancelářské budovy Palác Křižík (mimochodem krásná moderní stavba), kde bylo k dispozici občerstvení a welcome drink. Na pódiu se představily lektorky z Academy, školicích kurzů pro manikérky, a zástupci Modeláže nám stručně pověděli něco o přípravě nové prodejny, na kterou jsme si připili. A potom přišlo na řadu obrovské překvapení. U pozvánky na akci byl dotaz, co bychom si hlavně přály v prodejně najít... a nebylo to jen tak, v sále byl stromeček a pod ním jsme každá našla to svoje přání!



Po velkém vybalování a společném focení jsme se přesunuly (žen byla přece jenom jasná převaha :) o kousek vedle do nové prodejny. Je opravdu veliká, přes 200 m2, a je v ní všechno možné, co můžete na vytváření nehtů a lakování potřebovat - laky, pigmenty, gely, fólie, razítka, třpytky, pečující kosmetika (krémy, peelingy, olejíčky), ale i různé základní pomůcky, od zapékacích lamp po vzorníky nebo různé štětečky a nástroje.


obrovský vzorník barev gelů

K dispozici je také "nail bar", kde vám ukážou vámi vybrané barvy v akci na nehtech, a v zadní části je také nové školicí středisko. Samozřejmě převážná většina sortimentu je zaměřena na modeláž a nail art, ale na svoje si přijdou i ti, co "jen" lakují, jako já.


součástí programu byly i ukázky zdobení

Nejvíc se mi líbily laky China Glaze, hlavně nádherná vánoční kolekce, a pro mě dosud neznámá italská značka Cuccio Naturalé. V nabídce má různé voňavé krémy na mani/pedi, péči o nehty a samozřejmě laky (klasické i gellaky). Hodně mě zaujala jejich tužka na kůžičky (tady nebo tady), protože s těma mám pořád problém a olejíčky s sebou moc nosit nechci, tohle je do kabelky mnohem lepší.



Pokud rády lakujete nebo na nehtech něco vytváříte, určitě se sem zajděte podívat, pro "nehtařky" je to prostě to pravé. Obchod najdete na adrese Radlická 8, kousek od OC Nový Smíchov, a je otevřeno každý všední den od 9 do 18 hodin. Já ještě jednou děkuji Nikol za pozvání, celému týmu z Modeláže za příjemný večer a Ježíškovi za dárečky, které na mě taky čekaly pod stromečkem :)

"čajničky" :)


Bohužel se mi na foťáku nepovedly fotky mého balíčku, takže aspoň jedna instagramová - sada China Glaze z vánoční kolekce Twinkle (tady), úúúžasný olejíček na nehty a kůžičky CND, co voní jako marcipán (tady) a pilník CND (tady). Asi jsem byla celý rok hodná!


Fotky laků v akci (kromě vínového) najdete tady - a doporučuju sledovat, tak krásné fotky nehtů často nevídám - a určitě se taky mrkněte k Nikol na její článek o otvíračce.
Znáte e-shop modelaznehtu.cz? Používáte klasické laky nebo gel/Shellac?

středa 3. prosince 2014

Vylosování soutěže Bourjois

Tak jsem se konečně dostala k sepsání jmen, nastříhání a složení papírků a k té nejhorší části - losování a natáčení videa. Příště to radši zase nechám na random :D celkem bylo 54 soutěžních komentářů a o něco větší zájem byl o první balíček. Losování byla docela sranda, děkuji R., režisérovi, kameramanovi a střihači v jednom, který se mnou měl trpělivost a asistoval mi. Video z losování najdete dole a já moc gratuluji výherkyním.


První balíček (černá tužka + hnědý lak) putuje k Míše...


... a druhý, barevnější balíček k Ilce. 


Holkám moc gratuluju, prosím, aby se mi ozvaly do středy. Pokud se první výherkyně neozvou, tak budu losovat náhradnice (ale tentokrát už radši bez videa :). Hrozně ráda bych udělala radost vám všem, ale bohužel tolik výher nemám... každopádně po novém roce budou určitě další soutěže, takže se můžete těšit!